Vis meny

TALGØ BLIR NY MAJORITETSEIER I MELBY SNEKKERVERKSTED

Talgø Invest AS og Melby Invest AS har blitt enige om en avtale hvor Talgø-konsernet går inn som majoritetseier i Melby Snekkerverksted AS.

 

PRESSEMELDING

Melby Snekkerverksted AS Melby Snekkerverksted er en tradisjonsrik familiebedrift som produserer trapper og trappeløsninger. Selskapet er eid av familien Melby og er lokalisert på Eide i Hustadvika kommune. Pr. i dag har selskapet 22 ansatte, fordelt på design, oppmåling, produksjon, montering, administrasjon og salg. Daglig leder Bjørn Melby vil fortsette i en sentral rolle i selskapet også fremover.
https://www.melby.no/


MadeByWood AS
Melby Snekkerverksted AS er deleier (33,3%) i Made By Wood AS, sammen med snekkerbedriftene Hamran Snekkerverksted AS (33,3%) og Meling AS (33,3%). Made by Wood skaper helhetlige og eksklusive designløsninger, produsert i Norge. Selskapet har kontor og showroom på Skøyen i Oslo, hvor dyktige folk fra eierbedriftene jobber og samarbeider.
https://madebywood.no/


Talgø Invest AS
Talgø Invest består av en trelastdivisjon, en byggdivisjon og en butikkdivisjon, og omsatte i 2019 for 720 millioner. Flaggskipet i konsernet er Talgø MøreTre AS, som produserer trelastprodukter i MøreRoyal® til byggevarebransje og prosjektmarked, med hovedvekt på produktgruppene kledning og terrasse.


Avtalen mellom Talgø Invest AS og Melby Invest AS muliggjør en videre positiv utvikling for begge selskapene. Melby Snekkerverksted AS får en sterk og fremoverlent eier i ryggen, som kan bidra med fortsatt videreutvikling av Melby Snekkerverksted og MadeByWood, og Talgø har med kjøp av selskapet fått utvidet sitt produktspekter, som nå også innbefatter trapp.

I forbindelse med inngåelse av avtalen mellom Talgø Invest AS og Melby Invest AS er det utarbeidet en langsiktig strategi og tilhørende investeringsplan for å nå mål satt for perioden 2021 – 2023. I dette arbeidet har også Innovasjon Norge vært involvert, og de har behandlet tilhørende investeringssøknad med positivt utfall. Uten støtte og velvilje fra Innovasjon Norge ville ikke satsingen vært mulig å gjennomføre i den skala som nå er planlagt.


- Vi er to tradisjonsrike familiebedrifter som nå har funnet sammen, og ved å forene krefter skal vi ta Melby Snekkerverksted og Made By Wood til nye høyder i årene som kommer. Vi er glade for å få nok en kvalitetsbedrift inn i konsernet, og ser frem til å se nærmere på hvilke synergieffekter vi kan hente ut i felleskap.
Terje Talgø


- At Talgø Invest nå blir majoritetseier i Melby snekkerverksted vil gi store utviklingsmuligheter for oss. Å ha et solid konsern i ryggen vil gi oss muskler til å fortsette med produktutvikling og fokus på norsk handverk, kombinert med moderne produksjon. Samtidig trygger dette ansatte og kunder på at selv om det er tid for endring, vil Melby fortsette å levere norske kvalitetstrapper produsert lokalt her på Eide.
Bjørn Melby
---


18. des. 2020