Vis meny

Melby Snekkerverksted - Historien så langt

Snart er det sju tiår siden Melby snekkerverksted først startet produksjon av trevarer, det har vært mange milepæler, utfordringer og artige stunder. Bjørn Melby (bildet) har vært med fra barnsben av og har vært daglig leder i en mannsalder. Her kan dere lese litt historie om Melby snekkerverksted. 

KUNNSKAP OG INNOVASJON
Melby Snekkerverksted AS er en tradisjonsrik familiebedrift som ble stiftet i 1952. Vi er lokalisert i på Eide i Hustadvika kommune på nordvestlandet. De første årene laget bedriften dører, vinduer og innredninger. I 1986 spesialiserte vi produksjonen til trapper og trappeløsninger.

I dag er Bjørn Melby daglig leder, og vi er 20 ansatte. For å sikre videre drift når det nærmer seg tid for et generasjonsskifte, og fortsatt norsk produksjon av kvalitetstrapper her på Eide i mange år fremover, inngikk Melby avtale med Talgø-konsernet som nå er største eier i selskapet.  

Vår første produksjon foregikk i små lokaler like ved hjemmet til Emil Melby, som startet bedriften. I den ene siden av bygningen var det grisefjøs, på den andre snekkerverksted. I 1981 bygget vi på til et større og mer moderne lokale. Etter hvert som bedriften vokste, flyttet Melby til nye lokaler i Indre Eide industriområde. Der har lokalene blitt utvidet flere ganger. I 2008 bygget vi eget trappestudio.

Vårt fokus på produktutvikling og godt håndverk i alle disse årene, har gjort at vi besitter fagkompetanse på svært høyt nivå. I Melby har vi også satset på å holde oss med en moderne og oppdatert maskinpark, som sammen med fagkompetansen gir oss en fleksibel og effektiv produksjon med stor nøyaktighet. Maskinarbeid og håndverk skaper unike muligheter sammen.

Vi har en bevisst satsning på kvalitet og brukervennlighet i alle våre produkter. Trappa skal ikke bare være husets smykke, den skal også ha god funksjonalitet og gjøre hverdagen i alle bygninger enklere. Vi gir en helhetlig vurdering av trapper og trappeløsninger, både når det gjelder individuell tilpasning, form, farge og stil.

Vi føler oss priviligerte som får anledning til å arbeide med det vi liker best,  sammen med så mange spennende og utviklende samarbeidspartnere. Hver dag jobber vi for å være tilliten verdig, imøtekomme alle de ønsker og behov kundene har, og bestrebe kvalitet i alle ledd.


21. april 2021