Vis meny

Skreddersøm

Har vi ikke prøvd det før? Da får vi det sikkert til! Det er slik vi tenker på når vi på Melby får en utfordring. Det innebærer at vi driver med skreddersøm i både stor og liten skala, og innovasjon gjennom både små justeringer av det eksisterende og total nytenking. 

Arkitekter 
Vi har samarbeidet med flere arkitekter. Oppdragsmengden fra denne gruppen er økende, og det gleder vi oss over. En trapp er ikke lenger bare for å bevege seg vertikalt, den kan ha flere funksjoner eller være et særegent designelement i en bygning. Både privatpersoner og offentlige institusjoner setter trappa mer i sentrum. 

Arkitektene designer trapper som er nytenkende både utseende og funksjonsmessig. Trappa blir et mer integrert element i intereiøret, eller også et blikkfang som får en sentral plass i huset. 

Produktutvikling
Melby har tradisjon for å satse på produktutvikling. VI samarbeider gjerne med andre aktører for å finne ideelle løsninger og nye design. Tekniske utfordringer synes vi er spennende! Et eksempel er da vi sammen med designere i Inventas utviklet trappen SPILL. En nyvinning med formpressede, laminerte trinn og glassrekkverk. Den unike buede formen i trinnene er særegen for denne trappen. Trappen har fått flere priser og omtaler, og er noe eget i trappeverdenen. 

Offentlige bygg
Tretrapper blir stadig mer aktuelle i store offentlige bygg. De kan gjerne ivareta flere funksjoner som for eksempel arbeidsplass eller oppbevaring. Til en skole i Trondheim har vi levert en flott trapp i eik, med innebygde nisjer som elevene kan bruke som oppholdssted og ladestasjon for både seg selv og sine tekniske hjelpere i hverdagen. Det viser et eksempel på hvordan 

Massivtre
Et stadig økende marked er bygninger i massivtre. Vanger og trinn i store dimensjoner kan være så brannbestandige at de er å foretrekke i offentlige bygg. Samtidig er tre et bærekraftig materiale, med andre kvaliteter enn stål eller betong. Vi konstruerer trappene og leverer og bearbeider trinnene, og har gode samarbeidspartnere for produksjon av vangene i massivtre. Vi gjennomfører også monteringen. Les mer på www.melby.no/massivtre 

Bjørn Melby og hans ansatte liker utfordringer og muligheten til å bidra med vår kunnskap allerede tidlig i prosessen. Vi er bedriften som deltar i prosjektene som er banebrytende og nyskapende!