Vis meny

Velg din trapp

Det er mange valg å ta, for å få den trappa som passer din stil og dine behov. Husk at man kan mikse og matche ulike elementer fra de trappene du liker!

Trappemodellenes navn, baserer seg på hvilket rekkverk de har. For eksempel har Midgard runde spiler, mens Åsgard har kvadratiske spiler. Stolpene og håndløperne er like. Samtidig har Njord håndløper og stolper av tre som er gjerdet mot hverandre, mens Vilje har glassrekkverk som boltes fast i trinnene. Innenfor en og samme modell, finnes det mange alternativer som hjelper deg å skape akkurat det uttrykket du ønsker på din trapp.

Om du velger åpen eller tett trapp har mye å si for stilen. En tett trapp kan se mer ryddig ut, og gjemmer det som er bak, mens en åpen trapp er luftigere og slipper inn mer lys. Tette trapper kan ha tradisjonelle hvite stusstrinn, eller material i samme slag som trinnet. Velger du tett trapp uten trappenese, blir stusstrinn montert jevnt med forkant trinn og du får en ren, 90 grader vinkel som gir et veldig moderne utseende. Åpne trapper skal ha en barnesikring. Den tradisjonelle er i tre og monteres under trinnet, men her er det også mulig å velge en uten trappenese, eller hva med sikring i stål?

Valg av vangetype er ett annet viktig valg. Her er hovedalternativene utenpåliggende, underliggende, midtstilt vanger eller boltede trinn. Noen av disse kan kombineres, og noen løsninger gjør at frivangen kan være helt uten vangekonstruksjon. 

Et annet viktig valg er material. Vi anbefaler at dere velger hardtre i trinn. Hardtre er mye mer motstandsdyktig mot slitasje, hakk og riper. Trappen ellers er ofte i malt, kvistfri furu, men kan også fås ubehandlet eller i massivt hardtre. Rekkverk med stål eller glass er i tiden, og er vakkert kombinert med det varme treet.

Man kan velge mellom fingerskjøt eller helstav tre. Førstnevnte har kortere lameller, og det er synlige skjøter i materialet. Hvor synlig disse skjøtene er, kommer an på hvilken tretype det er, og hvilken behandling man velger. Helstav har lange lameller. Kvalitetsmessig har det like god holdbarhet, men helstav oppfattes ofte som mer eksklusivt, og koster noe mer enn fingerskjøt. 

Fargevalg er også viktig. Lenge har det vært standard hvitmalt eller klarlakkert tre som har vært mest vanlig. Nå ser vi at stadig flere velger egendefinerte farger. Vi kan levere innen alle NCS fargekoder. Hvis vi får en gulvprøve kan trinn pigmenteres til å passe til gulvet kunden har i boligen. Dette gir mulighet for å skape en ekstra helhet i interiøret i boligen. Merk at det må påregnes noe fargeforskjell mellom trinn og laminatgulv. I trappene jobber vi alltid med heltre, og det kan være vanskelig å få dette tilnærmet likt et laminatgulv. Vi har også en rekke standardbeiser, se oversikt over disse her.